Sou100 Žižkov Sou100 Žižkov

O nás

Proč právě „Sou100“?

Samotné slovo „sousto“ evokuje v každém člověku kousek něčeho dobrého. Je to sousto dobrého českého jídla a v našem podání “chuť Česka v každém soustu“.

Restauraci jsme otevřeli v roce 2018, tedy v roce 100. výročí založení republiky. Není to náhoda, na toto výročí navazujeme úctou k tradiční české kuchyni, která si také zaslouží oslavu a zároveň otevíráme éru moderní České republiky s moderní českou kuchyní.

Český jazyk, který je štědrý na různé slovní hříčky a spojení nám dal možnost propojit i tyto dvě věci, a tak vzniklo „Sou100“.

O nás

Sou100 Žižkov je moderní česká pivní restaurace. Vycházíme z tradičních českých receptů, ale úprava pokrmů odpovídá současnému modernímu stylu. Využíváme pouze lokální produkty, a to ve všech ohledech. Kromě jídla pochází z České republiky také všechny nápoje.

S láskou se věnujeme péči o naše piva. Máme jich na čepu osm druhů a pravidelně je obměňujeme. Pivo také párujeme s pokrmy, takže ke každému jídlu můžete získat doporučení, s jakým pivem ho nejlépe vychutnat. Milovníkům vína můžeme pro změnu nabídnout vybraná vína z českých a moravských vinařství.

Se surovinami se snažíme zacházet šetrně a neplýtvat. Do budoucna bychom chtěli být zero waste restaurace a postupně na tom pracujeme. Snažíme se také být šetrní k přírodě, takže například tiskneme menu na recyklovatelný papír. 

Náš interiér

Pro návrh interiéru jsme oslovili IOstudio, které bylo již v minulosti oceněno za návrhy restauračních zařízení a konceptů. Podařilo se jim vytvořit moderní, ale přesto útulnou a příjemnou atmosféru. Zároveň byly zakomponovány velmi rafinované prvky, které odkazují i na naše další projekty. Stěny připomínající bedny mají evokovat, že jsme společnost, která se zabývá také poskytováním cateringových služeb. Žlutá skla s bublinami mají kromě vytvoření intimních oddělených partií restaurace znázorňovat pivní půllitr plný zlatavého moku.

Kdo za tím stojí

Naše společnost vznikla v roce 1995. Začínali jsme čistě jako cateringová firma. Postupem času jsme přidávali další projekty. Nejprve to byla italská restaurace Fabiano v pražské Liboci, která je již dnes tradiční oázou italské kuchyně v této části města. Postupem času jsme se rozrostli také o jídelnu Café Empiria na Pankráci. V průběhu doby vznikaly i jiné projekty, které jsou ale dnes již minulostí. Rok 2018 pro nás byl ovšem významným mezníkem. Spolupracovali jsme na otevření multifunkčního centra Cubex Centrum Praha jako dvorní dodavatel cateringových služeb a především jsme otevřeli Sou100 Žižkov a doufáme, že v Praze nezůstane jediné.

Mapa dodavatelů 

Mapa dodavatelů/Suppliers map